Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Teva seli proizvodnju iz SAD u Hrvatsku

    Izraelska farmaceutska kompanija Teva Pharmaceutical Industries potpisala je sporazum sa G&W Laboratories o prodaji svog postrojenja u Pensilvaniji.

    Ta prodaja je u skladu s planovima izraelske kompanije, koja je među ostalim i vlasnica hrvatske Plive, o pojednostavljenju poslovanja kroz smanjenje viška proizvodnih kapaciteta i deo je već ranije najavljenog programa smanjenja troškova, pišu svetske agencije.

    Prema uslovima sporazuma, G&W će proizvoditi i snabdevati proizvodima Tevu iz tog postrojenja dok se proizvodnja tih proizvoda ne prenese na drugu Tevinu lokaciju. Osim toga, G&W će ponuditi zaposlenje svim radnicima koji rade u Sellersvilleu.

    Transakcija uključuje prodaju G&W oko 25 proizvoda iz portfelja Teve, koji će proizvoditi i prodavati G&W u SAD pod svojom etiketom.

    Transakcija uključuje i ekskluzivno pravo G&W na prodaju dva Tevina proizvoda u SAD pod G&W oznakom, koje će Teva nastaviti da proizvodi u Zagrebu. Realizacija tog sporazuma očekuje se u martu ili aprilu ove godine, nakon regulatornog odobrenja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE