Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Esmark zbog Železare tuži slovačkog biznismena

    Kompanija Esmark Europe, Bushar Grupa, podnela je u sudu za Zapadni okrug američke države Pensilvanije tužbu protiv slovačkog biznismena Petera Kamaraša zbog podrivanja nastojanja kompanije Esmark Europe da privatizuje Železaru Smederevo, navela je večeras ta kompanija u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

    Esmark Europe i Bushar Grupacija traže odštetu u iznosu od više od 100 miliona dolara, navedeno je u saopštenju.

     Tužba je podneta zbog kršenja ugovora, zloupotrebe poverljivih informacija, nepoštene kompeticije i drugog.

     U saopštenju kompanije Esmark Europe navodi se da je Kamaraš zloupotrebio poverljive informacije i učestvovao u sistematskom varanju kompanije Esmark zarad lične koristi.

    U tužbi Esmark navodi da se Kamaraš postavio kao investitor i agent na strani Esmarka Europe, da bi došao do poverljivih informacija o Esmarkovoj strategiji za Železaru, a da je istovremeno potkopavao Esmarkove napore tokom pregovora za privatizaciju Železare.

    Kamaraš je korist ostvarivao tako što je znao da njegove kompanije snabdevaju Železaru gvozdenom rudom nižeg kvaliteta od standardnog, kao i drugim materijalima po višoj ceni od tržišne, a takva praksa i varanje kada je reč o kvaliteteu i sadržaju materijala nije deo Esmarkovog plana za revitalizaciju Železare, navodi se u saopštenju američke kompanije.

     Zato je sabotirao Esmark, pošto bi u slučaju uspešne kupovine njegovi interesi bili ugroženi.

     "Kamaraš je ignorisao svoje dužnosti i lojalnost, dobru veru tokom poslovanja i poslovnu etiku. Posledica njegovih aktivnosti jeste prekid pregovora o privatizaciji Železare Smederevo, što je Kamarašu omogućilo da privatizuje Železaru tako što će voditi novi upravljački tim, dodaje se u saopštenju.

    On je, prema saopštenju Esmarka, imao i Plan B, tako što bi privatizovao fabriku vodeći novi tim koji bi upravljao Železarom. Esmark Kamaraša tereti i za lobiranje kod članova Privatizacione komisije da glasaju protiv Esmarkove ponude. Zbog svega toga, Esmark Europe traži 100 miliona dolara odštete, plus kaznenu odštetu", navedeno je u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE