Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kostić spreman da ulaže u Partizan i Zvezdu

    Predsednik "MK grupe" Miodrag Kostić izjavio je da je spreman da uloži novac u sportske klubove Partizan i Crvena zvezda po modelu javno-privatnog partnerstva, ali samo pod uslovom da država propiše jasna pravila. 

    Na panelu o partnerstvu privatnog i javnog sektora na Kopaonik biznis forumu, Kostić je rekao da bi za svaki oblik saradnje zajedničkog poslovanja privatnog i državnog sektora trebalo da postoje jasni uslovi, koje bi svi mogli da kontrolišu, kako se posle ne bi postavljala pitanja "zašto je ovaj, a ne onaj biznismen ušao sa državom u neki zajednički posao". 

    Kostić je kazao da do sada nije nailazio na razumevanje lokalnih samouprava za poslove u koje je bio spreman da ulaže novac. 

    Za razliku od njega, predsednik "PSP Farman kompanije" Branislav Grujić je rekao da nije spreman da ulazi u bilo kakav posao sa državom i da je isključivo orijentisan na komercijalne poslove. 

    Kako je rečeno u raspravi, postoji dobar zakonodavni okvir za privatno-javno partnerstvo ali u praksi ima malo realizovanih projekata. 

    Navedeno je da je do sada ugovoreno 19 takvih partnerstava ali da je svega pet do šest i realizovano. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE