Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mali: Beograd s metroom ulazi u Evropsku uniju

    Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da se radi na pripremama studija za izgradnju metroa u glavnom gradu i izrazio nadu da će "Beograd s metroom ući u Evropsku uniju".

    "Celu ovu godinu smo posvetili tome da uradimo smart studiju, dok paralelno u saradnji s Ministarstvom finansija radimo na finansijskoj konstrukciji. Gledamo da to bude model javno-privatnog partnerstva. Metro je strateški važan projekat za Beograd i ne možete da donesete tu odluku o načinu na koji će biti građen za nedelju-dve", izjavio je Mali u intervjuu za Nedeljnik.

    On je dodao da se već obavlja evidencija broja putnika, nakon čega će uslediti analiza protoka saobraćaja.

    "Radimo na tome da definišemo koncepciju i strategiju razvoja 'BG voza', koji je komplementaran s metroom. Metro mora da bude integrisani deo saobraćaja u Beogradu. Nadam se da ćemo do kraja godine imati i to rešenje kako bismo onda zajedno s francuskom vladom definisali gradnju metroa. Metro je važan, ali ne smemo da napravimo nijednu grešku. I siguran sam da će Beograd s metroom ući u Evropsku uniju", rekao je gradonačelnik Beograda.

    Govoreći o planovima za razvoj glavnog grada, Mali je rekao da se za desetak dana završava konkurs za sređivanje tri gradska trga – između dve Skupštine Srbije, Terazije i Trg Republike.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE