Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Godina planiranja seoskog i vinskog turizma

    Svi koji žele da investiraju u etno ili vinski turizam u okviru IPARD programa, moraju da imaju svoj kapital koji će kasnije biti vraćen u iznosu od 65 odsto.

    Poljoprivrednici i oni koji žele nataj način da ulažu u svoje domaćinstvo, ovu godinu treba da shvate kao godinu pripreme i da planiraju investicije, izjavio je savetnik za ruralni razvoj u Ministarstvu poljoprivrede Aleksandar Bogunović.

    On je novinarima na festivalu vina i skijanja "Winterfest Ski & Wine festival 2015" na Kopaoniku rekao da će ministarstvo raspisati konkurs i navesti koje su dozvoljene investicije.

    "Pojedinac ili udruženje koje na primer želi da razvija etno turizam do 30 kreveta, predložiće investicije koje su potrebne za njegovo domaćinstvo. A sada se može na sajtu ministarstva videti opis mera, šta čeka one koji žele da ulože u svoje domaćinstvo ili imanje", rekao je Bogunović.

    On je kazao da je taj projekat deo IPARD programa sa čijom realizacijom se kreće u 2016 godini, dodajući da investicija može biti do 300.000 evra.

    "Problem je što oni koji žele da investiraju moraju da imaju svoj kapital za predloženu investiciju pa da tek onda tražite od ministarstva povraćaj sredstava u iznosu od 65 odsto, rekao je Bogunović.

    Na festivalu, koji se završava tokom dana, izlažu brojne vinarije iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

    Učesnici festivala su rekli da se u Mađarskoj 70 odsto prizvodnje vina proda kroz vinski turizam i da Srbija ima potencijala da razvija taj oblik turizma.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE