Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Probijen jedan od najdužih tunela na Koridoru 11

    U blizini Takova je probijen jedan od najdužih tunela u sklopu Koridora 11, a prema rečima direktora Koridora Srbije Dmitra Đurovića, deonica auto-puta od Ljiga do Preljine biće gotova do kraja avgusta 2016. godine.

    Tunel Šarani, jedan od najdužih te vrste na Koridoru 11, svečano i uz šampanjac, probijen je u blizini Takova.

    "Ovo je jedina deonica u Srbiji koja će biti izgrađena u roku, a ja očekujem da bude završena i pre", rekao je Đurović novinarima i najavio da će jedna traka auto-puta od Ljiga do Preljine biti gotova već do kraja ove godine.

    Radnici Energoprojekta, koji su podizvođači, probili su "desnu cev" tunela Šarani ukupne dužine 887 metara. Završetak probijanja leve cevi se planira u maju, s obzirom na to da je ostalo još 55 metara.

    Đurović je odgovarajući na pitanja novinara rekao da gradilište u selu Lalinci kod Ljiga neće biti prepreka da se auto-put završi u predviđeno vreme i poručio da će Koridori Srbije zajedno sa resornim ministarstvom i lokalnom samoupravom pronaći odgovarajuće rešenje.

    >>>>Ministarka optužuje Koridore

    Biće ponuđeno više varijanti za rešenje tog problema, rekao je on. Prošle sedmice, naime, meštani tog sela su blokirali put na gradilištu nezadovoljni, jer izgradnjom tog putnog pravca 40 domaćinstava ostaje odsečeno od sveta.
    Na deonici Ljig – Preljina gradi se ukupno pet tunela – Šarani, Brđani, Savinac, Golubac i Veliki Kik.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE