Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uspeh Warrena Buffetta pratile su ove tri navike

    Warren Buffett prošao je mukotrpan put kako bi od sedmogodišnjeg dečaka koji je prodavao boce Coca-Cole, postao vlasnik poslovnog carstva od 525 milijardi dolara, a na putu do uspeha se držao nekih navika koje bi trebalo svi da usvoje.

    Sve što je postigao, prvi čovek Berkshire Hathawaya postigao je navikama koje bi svi koji žele da bude uspešni trebalo da nauče, piše Time, a prenosi B92.

    Nikad nemojte da prestanete da učite

    Prema rečima potpredsednika kompanije Berkshire Hathaway, Charlesa Mungera, Buffett je usmerio je svoje aktivnosti na nekoliko stvari, i maksimalno se koncentrisao na njih.

    Radeći tako 50 godina, postao je stručnjak u toj oblasti. Drugim rečima, Buffett je shvatio u čemu je dobar i konstantno radio na tome usvajajući nova znanja.

    Ključ je strpljenje

    U biznisu, ali i u mnogim drugim stvarima, strpljenje je važan, ako ne i presudni faktor. Buffett je znao kada treba čekati, iako je vrlo lako mogao da popusti pod pritiskom. Međutim, umesto ishitrene odluke, seo bi i čekao bolju ponudu koja je na kraju i došla. Strpljenje često znači – korak napred.

    Odajte priznanje kolegama

    Svaki uspešan preduzetnik nije uspeo sam. Uvek su tu bile druge kolege, radnici ili poslovni partneri koji su odradili svoj deo posla. Ako želite da pratite tragove Warrena Buffetta, nikad nemojte da zaboravite da zahvalite ili nagradite ljude koji su vam pomogli na putu do uspeha.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE