Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prvi direktan let biće do Njujorka?

    Vlada Srbije će u aprilu potpisati sporazum sa Sjedinjenim Američkim Državama o uvođenju direktnih avionskih letova, najavila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

    "Očekujem da ćemo do kraja godine imati dogovor oko direktnih letova za SAD, pre svega za Njujork, videćemo još neke destinacije, zajedno sa kompanijom Air Serbia", kazala je Mihajlović novinarima u Privrednoj komori Srbije.

    Zorana Mihajlović, koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, podsetila da je Vlada Srbije prošle sedmice usvojila tekst sporazuma o vadušnom saobraćaju između SAD i Srbije, kojim se predviđa uvođenje direktnih letova.

    Ona je rekla da je Srbija "s najboljim mogućim ocenama" prošla sve kontrole potrebne da bi se "uopšte dobila mogućnost da se leti za SAD", a do kraja godine se očekuje konačan dogovor o terminima letova za SAD.

    Američka federalna vazduhoplovna administracija (FAA) je polovinom 2014. svrstala Srbiju u "kategoriju 1", što znači da ona ispunjava visoke standarde u civilnom vazduhoplovstvu.

    Dobijanje "kategorije 1" uslov je da aviokompanije iz Srbije uspostave direktnih letova za Sjedinjene Države.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE