Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Osnovan Forum za razvoj ženskog preduzetništva

    Oko 60 odsto zena u Srbiji ne radi, a od ukupnog broja privrednika u zemlji preduzetnice čine tek četvrtinu, ocenjeno je danas na prvoj konferenciji Foruma za razvoj preduzetništva žena u Srbiji.

    Na osnivačkoj konferenciji Foruma, čiji su inicijatori Evropski pokret u Srbiji i Privredna komora Srbije (PKS), rečeno je da svega oko 15 odsto preduzetnica obavlja samostalan posao, dok je u samostalnom biznisu dvostruko više muškaraca.

    "Bez obzira da li neko rekao da nećemo praviti razliku između ženskog i muškog preduzetništva, podaci ipak kažu da razlika postoji i da je ona ozbiljna", kazala je potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Kordincionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

    Prema njenim rečima, podaci pokazuju i da se zene koje se uključuju u preduzetništvo, nakon godinu ili dve, a maksimalno tri godine suočavaju sa ozbiljnim problemima u finansiranju biznisa.

    Na Koferenciji će biti usvojena i potpisana Deklaracija kojom će se članice Foruma obavezati da posvećeno rade na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja za razvoj ženskog preuzetništva.

    Kao prvu prioritenu oblast delovanja, Forum navodi obrazovanje, u okviru koje će raditi na uspostavljanju partnerstava biznisa sa sistemom neormalnog i formalnog obrazovanja koje bi obezbedilo kvalitetan kadar koji odgovara potrebama preduzetnica i realnostima privrede Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE