Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija subvencioniše NCR sa 4 miliona evra

    Američka kompanija NCR dobiće podsticaje od države Srbije u visini četiri miliona evra, za širenje te kompanije u Srbiji i zapošljavanje 800 radnika do 2017. godine.

    Predstavnici Vlade Srbije i američkog NCR potpisali su ugovor o budžetskim podsticajima za proširenje te kompanije u Srbiji, što će omogućiti zapošljavanje 800 radnika do 2017. godine.

    NCR postoji 130 godina i globalni je lider u proizvodnji i prodaji uređaja za transakcije novcem i u pružanju usluga koje ih prate.

    Za potrebe servisiranja mreže i podrške drugim klijentima u Evropi i na Bliskom istoku, NCR je februara 2012. godine u Beogradu otvorio centar. Do sada je ta kompanija u širenje poslovanje u Srbiji uložila 6,4 miliona evra i zapošljava 621 radnika.

    Ugovor je u ime vlade Srbije potpisao ministar privrede Željko Sertić, u prisustvu ambasadora SAD u Srbiji Michaela Kirbya.

    Sertić je istakao da će subvencije biti isplaćivane u ratama i da će se kontrolisati da li investitor ispunjava ugovorne obaveze. Vlada je nedavno usvojila uredbu kojom su ponovo omogućene budžetske subvencije investitorima koji ulažu u Srbiji i otvaraju nova radna mesta.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE