Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Đukanovićevi ljudi postaju i profesori

    Ako ste kojim slučajem javni funkcioner u Crnoj Gori, a pritom ste i bliski premijeru Milu Đukanoviću, onda možete da očekujete angažman na privatnom Univerzitetu Donja Gorica, čiji je osnivač upravo Đukanović.

    Čak jedanaest javnih funkcionera skrasilo se pod krov privatnog univerziteta Donja Gorica u Podgorici, čiji je jedan od osnivača i suvlasnika premijer Milo Đukanović, pišu Novosti.

    Đukanović je na istom mestu skupio ministre, ambasadore, savetnike i članove menadžmenta državnih preduzeća, među kojima ima i onih koji su profesorsko "zvanje i znanje" stekli tek kad su se omrsili u visokoj politici.

    Spisak predavača predvodi šef crnogorske diplomatije Igor Lukšić, koji nema zvanje univerzitetskog profesora, jer nije doktor nauka, a ni magistar da bi bio asistent na bilo kom univerzitetu.

    Tu su još, sa istim statusom, ministar ekonomije Vladimir Kavarić i Zoran Jocović, ambasador Crne Gore u Moskvi, a zanimljivo je da se funkcioneri nisu odrekli naknada, pa im se prihodi iz Vlade uvećavaju mesečno između 100 i 200 evra po semestru.

    Neshvatljivo je da neko ko nema magistarsko i zvanje doktora nauka bude predavač na univerzitetu kao što je sada slučaj, kaže prof. dr Srđan Vukadinović, sa državnog univerziteta.

    Na spisku predavača nalazi se i glavni veterinarski inspektor Biljana Blečić. Tu je i Gordana Radojević, koju je Vlada Crne Gore 2008. imenovala za direktora Monstata.

    Rektor UDG prof. dr Veselin Vukotić, pored poslova na svojim fakultetima, radi i za Vladu Crne Gore, kao član Odbora direktora državnog preduzeća 13. jul – Plantaže.

    Njegova kćerka Milica Vukotić ima posao u državnoj instituciji, i to kao član Saveta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku delatnost, a pored toga je i u Upravnom odboru ŽRK Budućnost. Njoj je plata na UDG-u oko 1.200 evra.

    Na Đukanovićevom univerzitetu radi i Mehmedin Tahirović i Ivan Mašulović, službenici Ministarstva odbrane, kao i direktor Sektora za razvoj u kompaniji 13. jul – Plantaže Vesna Maraš… Na Univerzitetu Donja Gorica radi i prof. dr Novak Kilibarda, nekadašnji lider Narodne stranke.

    Svuda u svetu je neshvatljivo da se privatni univerziteti finansiraju delom iz državnog budžeta, osim u Crnoj Gori, kaže profesor Vukadinović.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE