Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pahor:Politička podrška važna za ekonomsku saradnju

    Predsednik Slovenije Borut Pahor  izjavio je da je za ekonomsku saradnju u regionu važna politička podrška, saopstila je Srpska asocijacija menadžera (SAM).

    Pahor je u razgovoru u Ljubljani sa članovima Upravnog odbora "Samit 100 biznis lidera regiona" istakao da region pokazuje da je u stanju da obezbedi sopstveni napredak, jer ima mnogo toga što privrednici mogu da ponude.

    Sastanak je bio posvećen pripremi za najveći regionalni privredni skup "Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope", koji će se ove godine održati 1. i 2. juna u Portorožu.

    "Dali smo punu podršku regionu za ovaj projekat, mi ćemo uraditi naš deo posla, kao što je usklađivanje zakonodavstva, rešavanje političkih problema, dok se, s druge strane, od privrednika očekuje da preuzmu svoj deo. U Samitu 100 prepoznajem optimizam i aktivne napore za razvoj", kazao je Pahor.

    Glavna tema ovogodišnjeg Samita biće mogućnost regionalne saradnje u oblasti energetike, turizma, saobraćaja i infrastrukture i finansijskog sektora.

    Na Samitu se očekuje učešće sto poslovnih lidera regiona, a dolazak je potvrdila i komesarka EU za saobraćaj Violeta Bulc.

    Samit 100 biznis lidera je inicijativa koju su 2011. godine pokrenuli Srpska asocijacija menadžera, Hrvatska udruga poslodavaca i Združenje Manager Slovenije, a podršku je pružila i Atlas Fondacija.

    Cilj te inicijative je da se povežu privrednici u regionu i da se kroz partnerstva i intenzivnu saradnju unapredi konkurentnost regiona privlačenjem stranih direktnih investicija i nastupima na trećim tržištima.

    Prvi skup održan je u oktobru 2011. godine u Aranđelovcu, drugi u maju 2013. u Bečićima, a treći jula 2014. u Cavtatu.

    Foto: Beta/Hina

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE