Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Srbija će biti prva ekonomija Zapadnog Balkana

    Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Bratislavi da bi Srbija za dve godine mogla postati "prva ekonomija Zapadnog Balkana", a da bi građani Srbije već za šest meseci mogli da "u džepu osete" rezultate rada. 

    Premijer je ocenio da na Zapadnom Balkanu niko ne može da ponudi bolje uslove investitorima od Srbije. 

    Srbija će nekima uvek smetati jer ne žele svi da Srbija postane prva ekonomija Zapadnog Balkana, kazao je premijer za RTS u Bratislavi gde će sutra prisustvovati srpsko-slovačkom skupu privredika. 

    Vučić je rekao da će slovačkim investitorima poručiti da su dobrodošli i da im niko ne može ponuditi bolje uslove jer Srbija ima mogucnosti za subvencije, pomoć u infrastrukturnim planovima i projektima, dobru i obrazovanu radnu snagu. 

    "Verujem u naše prijateljstvo, ali i u čist intreres koji će slovački privrednici imati", rekao je Vučić i dodao da veruje da Srbija može da poveća obim ekonomske razmene sa Slovačkom. 

    Slovačka je, kako je ocenio, ostvarila najpravilniji rast iako su je mnogi potcenjivali, te se iz njenog iskustva može mnogo naučiti. 

    Rekao je da ima dobre vesti za građane i objasnio da je, iako je plan bio da minus u državnoj kasi do kraja prvog kvartala bude 55 milijardi, minus upola manji – 21,5 milijardi. 

    "Želim da čestitam građanima na tome", rekao je Vučić i dodao da će Srbija biti uređena država i da će na ekonomskim osnovama povećavati plate i penzije. 

    "To su dobre vesti za ljude u Srbiji. Treba nam još šest meseci i ljudi će u svom džepu moći da osete rezultate rada", rekao je on. 

    Vučić je rekao da Slovačka pomaže Srbiji najpre svojim stavom u vezi s Kosovom, da je i protiv uvođenja Oružanih snaga Kosova, i da uopšte podržava politiku Srbije. 

    U Srbiji, kako je dodao, živi značajan broj pripadnika slovačke nacionalne manjine, koji su most saradnje između dve zemlje. 

    Delegacija Srbije počela je dvodnevnu posetu Bratislavi tokom koje će Vučić razgovarati sa predsednikom, premijerom i ministrom spoljnih poslova Slovačke, a privrednici iz Srbije Slovačke će održati biznis forumu. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE