Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tači krajem meseca prvi put zvanično u Beogradu?

    Zamenik premijera i šef diplomatije Kosova Hašim Tači potvrdio je učešće na konferenciji "EU integracija Zapadnog Balkana: možemo bolje zajedno", koju 24. aprila u Beogradu organizuje nevladina organizacija Omladinski odbor za obrazovanje, saznaje Danas nezvanično od izvora bliskih Tačiju.

    Kako preciziraju sagovornici lista, "EU lobira da se poseta dogodi, a Vlada u Beogradu ove sedmice treba da donese odluku u vezi sa njegovim dolaskom". U slučaju da Vlada Srbije da zeleno svetlo, bila bi to prva poseta bivšeg kosovskog premijera Beogradu.

    O dolasku Tačija pišu i kosovski mediji, a vest je potvrdila danas i prištinska TV Kljan Kosova pozivajući se na neimenovane izvore.

    Tači će, prema tom izvoru, na poziv nevladine oprganizacije "Ambasadori mira" učestvovati na skupu na koji su pozvani ministri spoljnih poslova četiri balkanske zemlje.

    Kako se navodi Beograd je "nelagodnoj situaciji" zbog velikog pritiska koji na Srbiju vrši EU.

    Pojedini prištinski portali, pozivajući se na različite izvore, tvrde da će Srbija tokom prve Tačijeve posete Beogradu, za bezbednost skupa kome će on prisustvovati, angažovati čak 4.000 policajaca.

    Foto: Beta/Hina

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE