Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Profesor vam savetuje da ništa ne pokušavate sami

    Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić bio je gost Ekonomskog fakulteta u Beogradu, međutim, sudeći po onome što smo pročitali u izveštajima sa ovog skupa, veća zvezda bio je ’domaćin’ profesor Dragan Đuričin.

    Profesor Đuričin je prilikom gostovanja Kostića, obraćujući se studentima, izrazio određenu vrstu sumnje da će sadašnje generacije moći da naprave veliki poslovni uspeh na principu samopreduzetništva, kao što je to uspeo Kostić, jer su se okolnosti promenile.

    "Više je vreme da svoje preduzetništvo dokazujete u zdravim sistemima poput MK grupe, nego da sami pokušate nešto", rekao je Đuričin.

    Ova izjava je interesantna iz razloga što se u javnosti samo preduzetništvo i ohrabrivanje građana da ’sami naprave svoj biznis’ sve više promoviše, jer uspešna mala i srednja preduzeća treba da u budućnosti budu ekonomski oslonac ove zemlje. Ako profesor savetuje studente da se ’manu’ samostalnih pokušaja u biznisu, i da rade za one uspešne, ostaje pitanje koliko u stvari ima tih uspešnih firmi u Srbiji, i ko će te uspešne firme u budućnosti stvarati, ako svi, po savetu profesora, odustanu od sopstvenog biznisa.

    Inače, vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić poručio je studentima Ekonomskog fakulteta da posao traže u dobrim privatnim firmama – nikako u državnim.

    Kostić je posavetovao studente da uzmu sudbinu u svoje ruke, jer im niko neće pomoći.

    "Prosečna familija danas šalje decu da se zapošljavaju po državnim firmama. To nije dobro. Tražite svoju budućnost u dobrim privatnim firmama i gledajte da uzmete sudbinu u svoje ruke", poručio je Kostić studentima tokom predavanja na Ekonomskom fakultetu.

    On je rekao da "ko god želi u ovoj sali da se zaposli u MK grupi i želi da uči ima šanse da bude predsednik kompanije".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE