Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prva ženska ekspedicija krenula u osvajanje vrha na Himalajima

    Osam alpinstkinja krenuće sutra, 16. aprila, u prvu žensku ekspediciju u Himalajima, do vrha Tharpu Chuli visine 5663 metara, a građani su imali priliku da ih isprate i požele im sportsku sreću.

    Ovo je prva ekspedicija iz Srbije i regiona koja će pokušati da osvoji ovaj vrh. Osam devojaka koje su spremne da se izbore sa svim izazovima tokom osvajanja vrha Tharpu Chuli – Andrijana Miletić, Biljana Čegar, Biljana Savković, Jelena Ignjatijević, Branka Bradašević, Biljana Medenica, Vesna Djoković i Sonja Pavlović, različite su po karakterima, godinama, zanimanjima, a sve put Himalaja kreću u organizaciji planinarskog kluba Extreme Summit Team na čijem čelu se nalazi naš najpoznatiji vođa ekspedicija Dragan Jaćimović. Za selekciju su se prijavile 44 devojke, a posle godinu dana treninga u planini ostalo je njih 8 koje su spremne za ekspediciju. Povratak učesnica sa ekspedicije planiran je za 2. maj.

    Ova zahtevna ekspedicija trajaće 20 dana, a učesnice će provoditi 24 sata dnevno u ekstremnim uslovima, oslanjajući se na svoju snagu i međusobnu saradnju i timski duh. Cilj ovog projekta, pod imenom „Nastavi da se penješ i otvori svoj um“ je stvaranje uslova za povećanje mobilnosti mladih žena i podizanje svesti o zaštiti životne sredine kroz zajedničku saradnju sa učesnicama sa prostora Zapadnog Balkana.

    Promovišući saradnju i umrežavanje sa planinarskim klubovima, istovremeno se podstiču uklanjanje  nacionalnih stereotipa, zatim integracija balkanskih zemalja, kao i značaj društvene kohezije među mladim ženama.  

    Na licu mesta alpinistkinje su imale priliku da zagreju atmosferu pred odlazak vožnjom Formule 1 u holu UŠĆE Shopping Centra i učestvuju u velikoj UŠĆE rođendanskoj poklon akciji.

    Prvu žensku ekspediciju u Himalajima podržali su i pomogli UŠĆE Shopping Center, Hemofarm fondacija, ComTrade grupa, Iglu sport, Continental Wind Partners i Planinarski savez Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE