Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kinezi kupuju rovinjsku fabriku duvana?

    China National Tobacco Corporation, kineska nacionalna duvanska kompanija, sprovodi dubinsko snimanje u Tvornici duhana Rovinj, piše Jutarnji list.

    Očekuje se da će Kinezi u roku od 30 dana predati obavezujuću ponudu za kupovinu TDR, potvrdio je izvor. O mogućoj ceni transakcije nema pouzdanih informacija, piše Jutarnji  pozivajući se na izvore bliske rovinjskoj kompaniji. .

    Adris grupa objavila je početak procesa prodaje TDR u januaru, uz dva uslova: zadržavanje proizvodnje u Kanfanaru i da sredstva od moguće prodaje TDR idu u dalje investicije Adris grupe.

    U Adrisu, navodi Jutarnji list pozivajući se na svoj anonimni izvor, očekuju da će prodaju okončati do početka jula. Trebalo bi da to bude jedna od najvećih prodaja neke hrvatske kompanije stranom vlasniku.

    Jutarnji nagađa da bi ponudu mogao formalizovati i Japan International Tobacco, koji se u medijima još od prošle jeseni spominjao kao najizgledniji kandidat, da bi se kasnije pojavile informacije o interesu kineske kompanije.

    S predstavnicima China National Tobacco Corporation razgovori su vrlo brzo postali konkretni, navodi izvor.

    Preuzimanje TDR omogućilo bi kineskoj kompaniji ozbiljniji iskorak u EU, ali i u region, odnosno tržišta CEFTA, gdje je rovinjska kompanija tradicionalno jak igrač.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE