Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Grčka ne razmišlja o izlasku iz evrozone`

    Ministar finansija Grčke Yanis Varoufakis rekao je da je njegova zemlja odlučna u nameri da ostane u evrozoni i da vlada u Atini odbija i da razmatra mogućnost da iz nje izađe.

    Upitan na forumu u Vašingtonu šta Grčka radi u razgovorima s kreditorima kako bi izbegla "Grexit" – izlazak iz evrozone, Varoufakis je odgovorio da njegova vlada odbija da razmatra tu opciju.

    Poigravanje s "Grexitom" je krajnje antievropski, ocenio je Varoufakis u Brookings institutu.

    "Naš jedini razumni proevropski odgovor je da provodimo svaki budni trenutak u pokušaju da postignemo častan sporazum", istakao je grčki ministar.

    Varoufakis je, međutim, naglasio da iako Evropska komisija, Evropska centralna banka i Međunarodni monetarni fond treba da imaju osnovu za svoj zahtev za reformama, prethodni pristup koji je podrazumevao oštre mere štednje, nije urodio plodom.

    "Probali smo taj lek, ali nije delovao", rekao je Varoufakis, prenosi AFP.

    Varoufakis je poručio i da Grčka ne može jednostavno da se prilagodi nekom postojećem sporazumu o svom dugu, koji neće rešiti njene ekonomske probleme.

    "Nećemo se posvetiti ciljevima za koje znamo da ih naša ekonomija ne može ispuniti, zbog politike koju naši partneri neće želeti da sprovedu", dodao je grčki ministar finansija, prenosi Reuters.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE