Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović:Završetak reformi u Železnicama za tri godine

    Železnice Srbije su jedino javno preduzeće u kojem se restrukturiranje odvija po planu i za tri godine će biti završena kompletna reforma, izjavila je danas ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

    Ona je novinarima uoči konferencije o železničkoj infarstrukturi u regionu rekla da se u naredne tri godine očekuje završetak obnove oko 500 kilometara pruga u Srbiji.

    "Procena je da će kada završimo infrastrukturne projeke u toku, koji se finasiraju iz kuvajtskog, ruskog, češkog i kredita Evropske banka za obnovu i razvoj (EBRD), u roku od tri, četiri godine, subvencije za Železnice Srbije biti manje za 50 odsto", rekla je Mihajlovićeva.

    Železnice Srbije trenutno iz budžeta Srbije godišnje dobijaju subvencije na nivou od 100 miliona evra.

    Ministarka je na konferenciji rekla i da će od 1. jula Železnice Srbije početi da posluju kao holdning i tri preduzeća – za infrastrukturu, prevoz putnika i prevoz robe.

    "Bez reformi javnih preduzeća ne možemo da očekujemo napredak i investicije. Železnice Srbije mogu da budu primer svim javnim preduzećima u Srbiji", istakla je Mihajlović.

    Ona je rekla i da Ministarstvo sve što se tiče bilo kakvih  koruptivnih i potenijalno koruptivnih radnji u Železnicama Srbije i drugim preduzećima šalje nadležnim organima i dodala da je tužilaštvu već upućeno nekoliko predmeta.

    Na pitanje novinara da li zna nešto više o neregularnostima vrednim 60 miliona evra u poslu remonta vagona za Železnice, Mihajlović je rekla da ne zna ništa više.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE