Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obama pozvao Grčku da sprovede reforme

    Američki predsednik Barack Obama pozvao je sinoć Grčku da sprovede vladine i fiskalne reforme posle sastanka u Beloj kući sa italijanskim premijerom  Matteom Renzijem.

    "Renzi je u pravu. Grčka bi trebalo da sprovede reforme. Trebalo bi da smanji birokratiju i da ima fleksibilnije tržište rada", rekao je Obama.

    Italijanski premijer, koji se nalazi u poseti Vašingtonu, ranije je pozvao grčku vladu da poštuje obaveze prema Evropskoj uniji.

    "Grčka treba da svojim poveriocima i onima koji podržavaju njen finansijski sistem dokaže da ulaže napore kako bi samoj sebi pomogla. To zahteva donošenje teških odluka a to sada upravo radi
    Renci", rekao je američki predsednik.

    Obama i grčki ministar finansija Yanis Varufakis imali su prekjuče kratak sastanak u Beloj kući u okviru svečanosti obeležavanja nezavisnosti Grčke 1830. godine.

    Varufakis, koji se nalazi u Vašingtonu gde je u toku prolećno zasedanje Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke, izrazio je spremnost za sprovođenjem reformi. Te reforme predstavljaju uslov grčkih kreditora za davanje tranše pomoći od 7,2 milijardi evra. 

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE