Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Aplikacija za merenje buke

    Projektanti iz Srbije moći će od sada da koriste aplikaciju za izračunavanje nivoa buke u zatvorenom prostoru koja će im omogućiti da najbolji način urade zvučnu izolaciju zgrada i spreče zvučno zagađenje.

    Na predstavljanje aplikacije, koja je deo softvera kompanije Knauf, a povodom Svetskog dana zaštite od buke, istaknuto je da je kreirana za potrebe profesionalaca, arhitekata i građevinaca, i da služi za identifikovanje tipa buke i njoj odgovarajuće izolacije.

    Specifičnost programa ogleda se u mogućnosti simulacije nivoa umanjene buke, koja korisnicima pruža mogućnost da pre ugradnje odabrane izloacije oslušnu efekte svog izbora.

    Nivo buke se izražava u decibelima (dB) i kreće se u rasponu od nule – minimalne jačine koju čulo sluha može da registruje, do 140 decibela kada prestaje slušna osetljivost i javlja se bol.

    Buka je ocenjena kao zvuk koji se subjektivno doživljava kao preglasan, neugodan ili neočekivan.

    Buka na čoveka deluje direktno i indirektno oštećujući njegovo zdravlje, izazivajući umor i smanjenje radne sposobnosti, ometa sporazumevanje, remeti koncentraciju, odmor i san.

    Može se smatrati kao poseban oblik stresa i zagađenosti čovekove radne i životne sredine. Procene pokazuju da je bukom ometeno više od 50 odsto evropskog stanovništva, a oko 16 odsto živi u "crnim akustičkim rupama".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE