Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Do kraja godine prodaja PKB

    Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB) iz Padinske Skele biće do kraja godine prodat strateškom partneru po principu prodaje imovine, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević.

    "Privatizacija PKB će podrazumevati prodaju zemljišta, ali uz obavezu preuzimanja i određenih uslova, a to je da se zadrži kontinutet proizvodnje poljoprivredne delatnosti u određenom periodu, određeni broj radnika, a tražiće se jaka bankaraska garancija kako bi se obezbedili jaki investitori", kazao je on.

    Milosavljević je na Trgovinsko investicionom forumu Beograd-Šangaj u Beogradu naglasio da novi vlasnik PKB neće naslediti bilo kakve obaveze iz prethodnog perioda poslovanja korporacije.

    On je dodao da je PKB najatraktivnija kompanija za privatizaciju, jer je u neposrednoj blizini Beograda i raspolaže sa oko 30.500 hektara obradive površine, velikim brojem stočnih grala, a proizvodnja mleka iz PKB zadovoljava 10 odsto potreba tržišta Beograda za mlekom.

    Direktor PKB Dragiša Petrović izjavio je ranije agenciji Beta da novom vlasniku kapitala te kompanije ne bi trebalo dozvoliti da dovede do uništenja stočnog fonda PKB i da bi on trebao da nastavi sa proizvodnjom mleka, jer je PKB najveći proizvođač mleka u Srbiji.

    "Država mora da vodi računa o resursu koji postoji u PKB, a to je stočarska proizvodnja i proizvodnja mleka. One treba da su prioritet jer su neelastične, zahtevaju veliki broj ljudi, a imaju jako spor obrt."

    Grad Beograd od nedavno otkupio akcije malih akcionara i tako postao vlasnik skoro 100 odsto akcija PKB Korporacije.

    Na poziv Agencije za privatizaciju za dostavljanje pisama o zaintersovanosti za 502 firme na spisku za privatizaciju sredinom prošle godine, za PKB je bilo najviše interesenata, 11 domaćih i stranih kupaca.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE