Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sporazumi sa Kinom i UAE o liberalizaciji aviosaobraćaja

    Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je da će ratifikacijom sporazuma o vazdušnom saobraćaju s Kinom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima dodatno liberalizovati aviosaobraćaj u Srbiji.

    Mihajlovićeva je, obrazlažući poslanicima u Skupštini Srbije predloge tih zakona, rekla da je Srbija do sada potpisala bilateralne sporazume o vazdušnom saobraćaju sa 97 zemalja.

    "Bilateralni sporazuma s Kinom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima treba da omoguće bolje odnose, veću efikasnost i liberalizaciju", istakla je ministarka.

    Ona je podsetila da je sporazum s Kinom potpisan u decembru 2014. godine, a sa UAE 2009. godine i izrazila nadu da će ti sporazumi biti ratifikovani u parlametnu u četvrtak, nakon rasprave o amandmanima.

    Mihajlovićeva je rekla i da će se ratifikacijom sporazuma s Makedonijom o utvrđivanju graničnih procedura za železnički granični prelaz Preševo-Tabanovce pojednostaviti carinske procedure kako bi se omogućila bolja komunikacija.

    Mihajlovićeva je rekla i da će se predloženim zakonom o ugovorima o prevozu u železničkom saobraćaju osavremeniti propisi u toj oblasti i uskladiti sa direktivama EU.

    "Značajno je što će se zakonom o ugovorima u prevozu u železničkom saobraćaju uvesti elektronski tovarni list", rekla je ministarka i dodala da će biti uveden i kolski list što će omogućiti da se prvi put voditi evidencija praznih kola i naplaćuje naknada.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE