Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ikea dobila lokacijsku dozvolu, ali…

    Švedska Ikea dobila je lokacijsku dozvolu za izgradnju prvog prodajnog centra u Srbiji kod Bubanj Potoka, a posle toga mora da podnese zahtev za izdavanje građevinske dozvole, prenosi portal Beobild.

    Sekretarijat za urbanizam Beograda ove nedelje je izdao lokacijske uslove za objekat "Ikea Beograd istok", prenosi portal Beobild.

    Pre početka izgradnje moraju biti ispunjeni uslovi kao što je dogovor o komunalnom i infrastrukturnom opremanju i izmeštanje naplatne stanice Bubanj potok na autoputu Beograd – Niš, kako bi bio omogućen pristup tom objektu.

    Građevinska parcela novog centra Ikea, kako je preneo Beobild, nalazi se posle naplatne stanice Bubanj potok, na izlazu iz Beograda, što je neprihvaljivo za investitora, ali tu se računalo na gradske planove.

    Izmeštanje naplatne stanice je planirano zbog budućeg ukrštanja obilaznice oko Beograda sa autoputem Beograd – Niš, ali, pošto taj deo obilaznice još nije izgrađen, naplatna stanica nije izmeštena.

    Prema onome što je Ikea kao investitor predočila, izgradnja prodajnog centra ne može da počne dok se naplatna stanica ne premesti, i to može da uspori radove na izgradnji.

    Međutim, kako saznaje Blic, švedska kompanija još nije ni podnela zahtev za dobijanje građevinske dozvole za izgradnju dugo najavljivanog objekta.

    Sudeći prema listi onoga što vlasti u Beogradu i republički organi treba da urade, još će proći dana, a možda i meseci do trenutka kada će Ikea podneti zahtev za gradnju robne kuće.

    Naime, izmeštanje naplatne stanice Bubanj potok, za koje je potrebno oko 1,5 miliona evra, još nije ni započeto. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE