Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kralj banana investira u BiH

    Jedan od navećih svjetskih trgovaca bananama, Izet Rastoder, odlučio je da ulaže u Bosnu i Hercegovinu, sa idejom da stvori distributivni centar voća i povrća.

    Rastoder, kog zovu i kralj banana, otvorio je pod okriljem firme MMDI Group u Sarajevu, najsavremeniji distributivni centar svežeg voća i povrća u BiH.

    Namera mu je ne samo da snabdeva tržište BiH svojim brendom banana Derby, nego i da okupi sve usitnjene proizvođače u BiH i njihove proizvode lansira na domaće tržište, a potom i u region i Evropsku uniju.

    Računam da će to svi prepoznati u BiH, da ćemo krenuti da gradimo grupno tržište, da jačamo lokalne resurse jer bez domaće proizvodnje nema napretka u državi.

    Zapošljavanje i domaći resursi su ključ svake države, kazao je ovaj preduzetnik sa adresom u Ljubljani na otvarenju distributivnog centra u poslovnoj zoni u Halilovićima.

    Rastoder se međunarodnom trgovinom bananama bavi već oko 20 godina i za to vreme mu je uspelo da se probije među tri najveća igrača u Evropi i šest najvećih na svetu.

    Najveći trgovac bananama je američka multinacionalna kompanija Dole, koja je i njegov glavni partner. Sa bananama ostvaruje glavninu prihoda, a bavi se i trgovinom citrusnog i drugog južnog voća.

    Rastoder poseduje logistički centar u Ljubljani iz kojeg snabdeva šire područje od Milana, Beča do Budimpešte.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE