Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Beograd na vodi počinje tokom leta`

    Izgradnja prvih objekata u stambeno-poslovnom kompleksu Beograd na vodi počeće odmah po završetku eksproprijacije, tokom ili krajem leta, rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

    On je na rekao da će u nedelju biti potpisan ugovor sa arapskim investitorom o realizaciji tog projekta od 3,5 milijardi evra.

    Naveo je da očekuje pokretanje investicija kao što su izgradnja hotela na mestu zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Ulici Kneza Miloša, za koju je, kako je rekao, projekat prošao javni uvid, kao i dogradnja Hotela Jugoslavija u Novom Beogradu.

    U Gradskom saobraćajnom preduzeću Beograd i dalje je "teška sitacija", naveo je Mali, i dodao da će u tom preduzeću ove godine problemi biti rešeni, a od sledeće godine predstoje isključivo investicije.

    Mali je kazao da je potpisan ugovor o kupovini 30 novih autobusa za GSP od Ikarbusa, a biće kupljeno još 20 klasičnih i pet autobusa na elektro-pogon. Do kraja godine biće promenjen tarifni sistem u gradskom prevozu, najavio je Mali.

    Gradonačelnik je najavio da će Beograd, "posle decenija čekanja", do kraja 2016. godine dobiti "svoju prvu Ikeu" i dodao da je prošle sedmice izdata lokacijska dozvola.

    >>>>Ikea dobila lokacijsku dozvolu, ali…

    Mali je rekao i da su gradske vlasti decenijama pokušavale da reše manjak mesta u vrtićima, a "mi smo doneli odluku da privatne vrtiće koji imaju višak mesta uključimo u finansiranje od strane grada".

    To je bila dobra odluka. Konkurs je u toku. Mi ćemo ove godine broj nedostajućih mesta od 4.000 do 4.500, smanjiti za 1.500 do 1.800, rekao je on.

    Mali je rekao da su počele reforme u javnim gradskim preduzećima koja su 2013. godine imala gubitak od dve milijarde dinara, a 2014. dobit od jedne milijarde dinara, od čega 85 odsto ide u gradski budžet.

    Gradonačelnik je ocenio da su za godinu dana rada beogradskih vlasti napravljene znatne uštede i da je omogućen počcetak investicija koje će poboljšati kvalitet života u Beogradu.

    Mali je istakao da je budžetski deficit grada u prošloj godini prepolovljen na 10 odsto, a da je zaduženje grada, opština i javnih i komunalnih preduzeća koje je na kraju 2013. iznosilo 1,118 milijardi evra, prošle godine smanjeno za 138 miliona evra.

    "Ova godina i 2016. biće teške zbog vraćanja dugova, ali već od 2017. će biti mnogo lakše", ocenio Mali.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE