Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bubanj potok nije smetnja za Ikeu?

    Svi potrebni koraci da švedska Ikea dobije građevinsku dozvolu su preduzeti, saopštilo je resorno ministarstvo i negiralo da je izmeštanje naplatne stanice Bubanj potok uslov za dobijanje dozvole.

    Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je ponovilo da je posvećeno tome da Ikea u najkraćem roku dobije sve potrebne dozvole, ali da zakon i odredbe ugovora zaključenog sa tom kompanijom moraju biti u potpunosti ispunjeni.

    "Sa stanovišta Ministarstva i Grada Beograda, ne postoje nikakve administrativne prepreke da, po dostavljanju projektne dokumentacije, građevinska dozvola za robnu kuću u Bubanj Potoku bude izdata", dodaje se u saopštenju.

    U saopštenju ministarstva se navodi da izmeštanje naplatne stanice Bubanj potok teče po planu i da je to potrebno uraditi pre izdavanja upotrebne dozvole, ali da nije uslov da bi se dobila i građevinska dozvola, kako se navodi u pojedinim medijima.

    "Od kompanije Ikea zahteva se da do izdavanja građevinske dozvole izradi Elaborat o privremenom izmeštanju i odvođenju voda, dok traju radovi na izgradnji robne kuće."

    To se, između ostalog, navodi i u Ugovoru koji je kompanija potpisala sa Republikom Srbijom. U interesu Ministarstva ali i čitave Vlade je da se ovaj dokument što pre dostavi kako bi se stekli uslovi za početak realizacije ovog projekta, navodi se.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE