Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Slamčice

    Pića koja goje i pića koja vam pomažu da SMRŠATE

    Da li ste znali da piće ili dva na kraju napornog dana mogu dobro da utiču na vaše zdravlje?

    Mnoge studije su pokazale da neki alkoholi kao što su vino i pivo mogu pozitivno uticati na zdravlje na više načina. Oni smanjuju rizik od srčanih oboljenja, reumatskog artritisa, kamena u bubregu i osteoporoze.

    Poznato je da pića povećavaju gojaznost zbog količine kalorija koje sadrže. Postoji i popularni izraz „pivski stomak“ ali malo je poznato da su neke vrste alkoholnih pića bolje za vaš struk nego neke druge. Bitno je pronaći alkoholno piće koje će pre proširiti vaše mišiće, nego vaš struk.

    Prvenstveno, pijte jednostavna pića. Slatki kokteli puni su kalorija. Long Island sadrži oko 300 kalorija, dok veliki restoranski kokteli koji su u modi u zadnje vreme sadrže čak do 1.000 kalorija. Dalje, pazite na sadržinu pića jer veći procenat alkohola znači više kalorija.

    Pivo (Pixabay)

    Vino može biti vaš najbolji izbor pošto sadrži manje od 100 kalorija po čaši. Belo vino može sadržati manje kalorija dok crveno vino pruža više antioksidanata i može biti od pomoći čak i pri gubljenju kilograma. Studija objavljenja u časopisu za ishranu The Journal of Nutritional Biochemistry pokazala je da crveno vino usporava rast masnih ćelija i stvaranje novih.

    Pivo može sadržati malo kalorija, naročito svetla koja imaju oko 60 posto manje kalorija od običnih piva. Čuvajte se domaćih piva jer neka sadrže i po 18 posto alkohola u sebi, a flaša može sadržati i do 450 kalorija.

    Kada su likeri u pitanju, oni u osnovi nisu mnogo siti ali kada počnu da se dodaju sastojci, kalorije mogu naglo skočiti. Izbegavajte likere sa dodatim aromama, koji sadrže više kalorija. Slatki kokteli su, dakle, najkaloričnija opcija ali vam Rum i gazirano piće neće ništa manje naškoditi. Pomozite sebi mešajući alkohol sa dijetalnom Koka-Kolom ili kiselom vodom.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Pixabay/Freepik

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE