Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Niški poslodavci traže 200 radnika

    Na Niškom sajmištu se održava Sajam zapošljavanja na kojem 23 poslodavca traži oko 200 radnika svih profila. Posao nude uglavnom domaće firme, ali ima i inostranih – Benetton i Johnson Electric.

    Zamenik generalnog direktora Nacionalne službe za zapošljavanje (NZS) Dragan Sikimić je otvarajući sajam istakao da će Srbija ove godine utrošiti za aktivne mere zapošljavanja 2,8 milijardi dinara i 500 miliona dinara za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

    "Prioritet nam je zapošljavanje ranjivih kategorija i teže zapošljivih lica, a posebno mladih. Preko 5.000 mladih biće uključeno u aktivne mere zapošljavanja, pre svega u stručnu praksu što će omogućiti njihovo lakše zapošljavanje", izjavio je Sikimić.

    Direktor niške filijale NSZ Boban Matić rekao je da na posao u Nišu čeka gotovo 35.000 ljudi, a na području Nišavskog okruga više od 51.000. Ističe da je u odnosu na isti period prošle godine broj nezaposlenih opao za sedam odsto.

    "Broj nezaposlenih je smanjen delom zbog toga što su pojedini nezaposleni otišli u inostranstvo ili su prestali da se javljaju NZS, ali i zbog zapošljavanja. Prošle godine je broj novozaposlenih bio za 20 odsto veći nego 2013. godine", naglasio je Matić.

    On je rekao da nije poznat iznos sredstava za aktivne mere zapošljavanja namenjen Nišu, ali da je izvesno da će tim merama u čitavoj Srbiji biti obuhvaćeno 25.000 ljudi.

    Gradonačelnik Zoran Perišić je rekao da Niš mora da nađe nove načine za privlačenje investitora jer ne postoji druga mogućnost za zapošljavanje mladih.

    On je rekao da je kompanija Philip Morris nedavno zbog povećanja proizvodnje zaposlila stotinak novih radnika, a grad očekuje zapošljavanje i u Johnson Electricu koji, sa sadašnjih 750 radnika, do sredine 2016. godine broj zaposlenih treba da poveća na 1.500.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE