Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ministarka najavljuje preduzeće Aerodromi Srbije

    Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je da se radi na formiranju preduzeća Aerodromi Srbije kojim će biti objedinjeno upravljanje manjim aerodromima u zemlji.

    "To više nije ideja, već je u toku usklađivanje i koordinacija među ministarstvima. Očekujem da će se taj predlog vrlo brzo naći pred Vladom Srbije."

    Ministarstvo privrede kao nadležno treba da predloži Vladi zaključak kojim će biti omogućeno osnivanje tog preduzeća, kazala je ona prilikom posete aerodromu Nikola Tesla.

    Mihajlović je rekla da je sigurno da će aerodrom Lađevci kod Kraljeva biti civilno-vojni i da bi on trebalo da bude deo preduzeća Aerodromi Srbija. "Hoćemo da kao što dobro posluje beogradski, tako posluju i drugi aerodromi u Srbiji", kazala je ona.

    Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić je rekao je da je namera da se sa jednog mesta upravlja kompletnom infrastrukturom i uslugama aerodroma u Srbiji.

    On je dodao da će nakon registracije firme Aerodromi Srbije biti poznato koji će sve aredromi biti uključeni u to preduzeće.

    Kako je naveo, za sada su kandidati aerodromi u Nišu, Užicu i Kraljevu, a o eventualnom uključivanju i beogradskog aerodroma biće odlučeno nakon konsultacija sa savetnicima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE