Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako da začinite prvomajski roštilj

    Praznik rada većina će provesti neradno i tradicionalno u prirodi sa nezaobilaznim roštiljem. Verujemo da svako društvo ima svog ’šefa kuhinje’ za sutrašnji dan, a evo i par saveta kako da upotpunite gozbu.

    Marinada za sve vrste mesa:

    ·2 kašike meda
    ·2 kašike soja sosa
    · 2 kašike kečapa
    ·2 kašike senfa
    ·2 kašike vorčester sosa
    ·2-3 kapi tabasco sosa
    ·2 čena belog luka
    · kašičica mlevenog bibera
    · kašičica mlevenog đumbira
    ·2 kašičice soli

    ·Pomešajte sve i začinite meso marinadom, a najbolje bi bilo da ostavite da prenoći.

    Kao prilog tradicionalnim ćevapima, kobasicama i pljeskavicama, svakako možete da izgrilujete povrće ili napravite ukusan krompir.

    Isecite krompir na veće kriške i stavite ga na nekoliko slojeva aluminijumske folije, dodajte nekoliko kockica putera, malo aleve paprike, par grančica majčine dušice, dodajte malo senfa, biber i so. Uvijte dobro začinjeni krompir u paketić i sipajte čašu vode. Ovako zapakovan krompir stavite direktno na ćumur i pecite oko pola sata ili dok krompir ne omekša.

    Ukoliko želite da iznenadite društvo preporučujemo vam da probate grilovani ananas. Poređajte kolutove ovog voća na rešetku dok je vatra blaga i kratko ga prepecite. Šećer iz voća će se karamelizovati tako da će ukus biti divan, a ananas će dobiti zlatnu boju. Začinite ga biberom i poslužite pre roštiljskog mesa ili ga poslužite kao dezert.

    Izvor: BIZLife

    Foto: pixabay

    Piše: D.G.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE