Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nemačka u panici zbog najavljenog štrajka železnice

    Nemačke mašinovođe, u borbi za bolje uslove rada i zarade, stupaju u jednonedeljni štrajk, koji je već naišao na oštra upozorenja vlade.

    Nemački ministar privrede i vicekncelar Sigmar Gabriel ozbiljno je upozorio na posledice štrajka po nemačku privredu i zahtevao razumno ponašanje, jer bi ovaj štrajk mogao naneti štete celokupnoj nemačkoj privredi.

    Gabriel je rekao da će ovaj štrajk teško pogoditi putnike, ali takođe i Deutsche Bahn i celokupnu nemačku privredu i zahtevao ozbiljne pregovore, umesto paralisanja Nemačke.

    Slično je reagovao i ministar saobraćaja Alexander Dobrindt, ocenivši da je štrajk dostigao granicu razumevanja kod građana.

    Sindikat mašinovođa postaje rizik za nemačku privredu, upozorio je zamenik šefa poslaničkog kluba nemačkih demohrišćana u Bundestagu Mihael Fuks i rekao da su igre za moć jednog sindikata postale, jednostavno, nepodnošljive.

    Savez nemačkih službenika, čiji je član sindikat mašinovoća, pozvao je na postizanje dogovora u pregovorima o tarifi, ali i uvođenje arbitra, ukoliko ovaj štrajk ne bude vodio ka rezultatu u pregovorima.

    Nemačke mašinovođe, zaposlene u državnoj železnici Deutsche Bahn počinju u 15 sati u teretnom saobraćaju štrajk, a u utorak u dva sata u putničkom saobraćaju koji će trajati do 10. maja.

    Sindikat železničara GDL sa rukovodstvom železnice vodi dugotrajne pregovore koji su fokusirani na zarade, ali i na radno vreme. Prošlog meseca njihov štrajk trajao je svega 43 sata, što je dovelo do otkazivanja dve trećine železničkog saobraćaja.

    Deutsche Bahn, koji zapošljava oko 300 000 ljudi, dnevno preveze 5,5 miliona putnika, ukazuju mediji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE