Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ključni razlozi zbog kojih zaposleni daju otkaz

    Davanje otkaza nije nešto što zaposleni olako rade. Obično poslodavci moraju da im daju baš dobar razlog. Minimalni rast zarada, nedostatak mogućnosti za napredovanje i prekovremeni rad su prva tri faktora koja utiču na odluku o davanju otkaza prema navodima stalno zaposlenih u Evropi, Aziji i Severnoj Americi.

    Na listi razloga za otkaz nalaze se i kompanije ili odeljenja koja ne podstiču timski rad, što navodi 71 odsto ispitanika. Tu su i šefovi koji zaposlenima ne omogućavaju fleksibilnost po pitanju mesta i vremena rada, što je navelo 65 odsto zaposlenih, a gotovo isti broj njih kao jedan od razloga navodi i kompanije u kojima strahuju da će biti kažnjeni ukoliko se opredele za fleksibilno radno vreme.

    Jedan od vodećih faktora za otkaz su višednevna putovanja koja podrazumevaju njihovo odsustvo od kuće. Polovina ispitanika je rekla da bi napustili posao na kome bi imali veoma ograničen pristup mentorima.

    Ovo su rezultati najnovijeg istraživanja EY koje je sprovedo među 9.700 stalno zaposlenih u osam nejvećih vodećih ekonomija sveta: SAD, Brazilu, Meksiku, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Indiji, Kini i Japanu. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE