Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ozbiljne optužbe: UN klimatskom prevarom do prevlasti

    Savetnik australijskog premijera optužuje organizaciju Ujedinjenih nacija da prevarom hoće da uspostave novi svetski poredak, pod svojom kontrolom.

    Klimatske promjene su prevara iza koje stoje Ujedinjene nacije s ciljem da dokrajče demokratiju i uspostave autoritarnu vlast, tvrdi glavni poslovni savetnik australijskog premijera Tonyja Abbotta.

    Maurice Newman, rukovodilac Veća za biznis i preduzetništvo, svoj stav iznosi u kolumni za The Australian u kojoj piše da su naučni modeli koji povezuju ljude s klimatskim promenama pogrešni i da je pravi plan preuzimanje sveta od strane UN.

    "Ovo nema veze s činjenicama ili logikom. Ovo je o novom svetskom poretku pod kontrolom UN," napisao je Newman.

    Australijski ministar za okolinu se brzo ogradio od ovih stavova, prenosi WAtoday. To nije stajalište "koje bih ja izrazio, ali svaka osoba ima pravo na svoje poglede," rekao je Greg Hunt.

    Newmanova kolumna je objavljena u trenutku kada u posetu Australiji dolazi Christiana Figueres, vodeća zvaničnica UN za pitanja klimatskih promena.

    "To je dobro čuvana tajna, ali 95 posto klimatskih modela za koje nam kažu da dokazuju vezu između ljudske emisije CO2 i katastrofalnog globalnog zagrevanja su nakon dve decenije temperaturne stagnacije dokazano pogrešne. To nije iznenađujuće," napisao je Newman.

    "Zašto onda, sa tako malo dokaza, UN insistira da svet potroši stotine milijardi dolara godišnje na nepotrebne smernice o klimatskim promenama? Možda Christiana Figueres ima odgovor?," nastavlja Newman u svom osvrtu, koji završava pozivom Abbottovoj vladi da se odupre "režimu koji je protiv kapitalizma i slobode" i ne potpiše sporazum o klimatskim promenama koji bi trebalo da se usvoji u decembru ove godine u Parizu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE