Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SLIKA DANA: Pogodite kakav proizvod su smislili klinci iz Niša

    “Green Grafitti” , učenička kompanija iz Gimnazije “Bora Stanković” u Nišu, predstavila je danas u Beogradu zanimljiv proizvod. U pitanju je smesa bogata gametima mahovine koja predstavlja ekološku zamenu za sprej grafite za zidove. Jednostavno rečeno, ova smesa ’isprskana’ po zidu, ostavlja mahovinu umesto farbe.

    >>>> Srednjoškolci iz Niša idu u Berlin

    U Beogradu se danas i sutra održava Nacionalno takmičenje najboljih učeničkih kompanija na kome će 20 srednjoškolskih timova iz Kuršumlije, Niša, Leskovca, Futoga, Vršca, Rume, Trstenika, Arilja, Kragujevca, Požege, Kruševca i Beograda predstaviti svoje proizvode i usluge i pokazati šta su naučili o poslovanju, organizaciji, marketingu, komunikaciji i prezentaciji.

    Učenici koji su “zaposleni” u ovim kompanijama tokom školske godine stiču znanja o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu kroz programe “Dostignuća mladih” i svoju kompaniju vode od osnivanja do izrade kompanijskog izveštaja i zatvaranja kompanije. Program traje preko cele školske godine a Evropska komisija ga je označila kao najbolji primer preduzetničkog obrazovanja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE