Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako hodati na visokim potpeticama

    Visoke potpetice, iako su najbolje prijateljice svake žene, mogu biti veoma neprijatne, naročito ukoliko ih nosite svakodnevno na poslu. U njima se učite dobrom držanju, čine da izgledate tanje i više. Ono što ženama najviše prija je samopouzdanje koje dobijaju, a evo nekoliko načina da vas hod u njima postane rutina.

    Ukoliko nosite cipele na štiklu morate naučiti da hodate na svim njenim veličinama. Raznovrsnost je ključ, a vi se morate potruditi da budete elegantne i graciozne kao modeli koji šetaju pistom. Hod u na potpeticama ponekad može biti prava veština ali kada jednom ovladate njome vašoj ženstvenosti biće teško odoleti.

    Ovladajte omiljenim štiklama

    Ukoliko vam se ikada desio da se zaljubite na prvi pogled u cipele u kojima ne znate da hodate, postoji rešenje. Jednostavno ih obujte i naučite da hodate u njima. To će biti zabavno jer nosite nešto što volite. Proverite da li vam broj odgovara i nastavite sa vežbom.

    Ukoliko su velike visine ujedno veliki korak za vas, počnite sa cipelama sa platformom. Visina štikle je ista ali ce vaši prsti biti odvojeni nekoliko centimetara od poda i nagib za stopalo će biti manji. Kada ovladate njima možete preći na klasičnu cipelu.

    Savet za početnike je da uzmu šmirglu i zagrebite prednji deo cipela koji dodiruje pod. One će se tako manje klizati davaće vam dodatnu sigurnost. Ovo je bitno ukoliko hodate kancelarijom ili salom za sastanke u kojoj morate da delujete opušteno i kontrolisano.

    Uključite celo telo

    Graciozan hod je iskustvo od glave do pete. Opustite kukove i kolena, zategnite mišiće i ispravite glavu i ramena. Možda to deluje nemoguće ali kada uđete u ritam shvatićete koliko ste ženstvenije i primetnije. Nemojte praviti velike korake. Oni su za pistu, ne za poslovni prostor.

    Neka vam ne bude neprijatno da sednete. Mnogi savetuju da, ako često nosite više potpetice, sedite što češće možete. Noge treba da se odmore kako biste mogli da nastavite sa više elana. Ukoliko sedite na simpatičan način tačnije rečeno, prekrštenih i zategnutog struka, vaše lepe cipele će doći do izražaja.

    Neka hod bude smeo

    Kada hodate dodirujte zemlju prvo petama pa prstima. Tako ćete izgledati ležernije i imaćete više ravnoteže. Izuzetak su stepenice. Ukoliko se penjete neka težina bude na prstima, a ukoliko silazite oslanjajte se podjednako na pete i prste. Koliko god da ste samouvereni ipak se držite ograde.

    Bilo bi divno da je ceo svet pod tepihom ali u jednom trenutku morate izaći iz svoje sobe i oprobati se na raznim podlogama. Pravi test je hod supermarketom u kojem je pod klizav, a publike ima svuda oko vas.

    Ne brinite, nezgode se dešavaju i profesionalnim modelima. Kada ovladate visinama niske štikle će za vas predstavljati pravi užitak i u njima ćete se kretati lako i sa puno samopouzdanja što će se dobro pokazati u vašem radnom okruženju. Naročito ukoliko ste na višim pozicijama. Drugi će vas doživljavati kao sposobnu i uspešnu osobu koja je autoritet za poštovanje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE