Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zašto je trešnja kraljica zdravlja

    Verovatno ste primetili da se pijace i tezge sa voćem sve više crvene. Sezona trešanja je počela, a vi svakako treba da se prepustite jednoj od najboljih letnjih namirnica jer je mnogo razloga za to.

    Trešnje sadrže mnogo antioksidanata ali i vitamine A, B i C. Takođe su pune kalijuma, kalcijuma, gvožđa i minerala, što znači da će se vaša krvna slika, ukoliko ih konzumirate, naglo poboljšati. Kiseline koje sadrže dobre su za srce i krvotok.  Pored toga što podstiču rad stomaka, gušterače i creva, slatke crvene loptice podstiču varenje, smanjuju nivo mokraćne kiseline i leče upale.

    Imaju mnoga dobra dejstva na žene. Smatra se da je dobro uzimati ih tokom ciklusa, a sprečavaju nastanak bora i dobar su prirodni lek za celulit. One ne iritiraju želudac, a dobre su u borbi protiv bolova. Njihovo bakteriološko sredstvo pomaže desnima i sprečava nastanak karijesa. Svoj maksimum daju ukoliko ih jedemo sirove, nikako odmrznute ili obrađene.

    Strani sajtovi posvećeni zdravoj ishrani sve više pišu o oporom soku od trešanja. Naučnici su utvrdili da korišćenje ovog soka može da učini da noću spavate i do 90 minuta duže. Treba ga uzimati dva puta dnevno i bolji san je zagarantovan.

    Trešnje su veoma dobre u lečenju artritisa. One pomažu protiv bolnog ostero-artritisa i nelagodnosti u kostima. Tajna je u pigmentima ove biljke, a ista lekovita svojstva imaju i maline, borovnice i višnje. Tamnije trešnje su zdravije i lekovitije.

    U novijim istraživanjima trešnje daju svoj doprinos i u borbi protiv raka. Regulišu metabolizam i ubrzavaju ga, tako da se smatra da su veoma korisne u sprečavanju infarkta.

    Trešnje su izuzetno zdrave i ukusne. Skoro da ne postoji zdravstveni problem na koji ne utiču barem malim delom. One će vam pomoći u nameri da smršate i otarasite se masnih naslaga pa se savršeno mogu kombinovati sa treninzima.

    Podižu energiju i utiču na raspoloženje tako da su veoma dobar odabir voća koje ćete poneti na posao i uzivati u njemu na pauzi. Ove lepotice neicrpan su izvor inspiracije modnim kreatorima i često se simbol trešnje može naći na aksesoaru tako da se okružite trešnjama, pravim i napravljenim i uživajte u proleću

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE