Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Grčka nema para za MMF

    Grčka neće sledećeg meseca otplatiti novu tranšu duga Međunarodnom monetarnom fondu zato što nema novca, rekao je grčki ministar unutrašnjih poslova Nikos Voutsis.

    Četiri rate duga MMF koje treba da budu isplaćene u junu iznose 1,6 milijardi evra, ali ovaj novac neće biti isplaćen, jer ga nemamo, rekao je Voutsis za grčku televiziju Mega, preneo je Reuters.

    Posle četiri meseca pregovora sa partnerima iz evrozone i MMF, grčke vlasti pregovaraju o mogućem otpustu duga od 7,9 milijardi, kako bi se sprečio bankrot. Pregovori su zapeli oko smanjenja penzija, reforme rada, fiskalne politike i povećanja PDV.

    Premijer Grčke Alexis Tsipras je otišao u Rigu da "pritisne" nemačku kancelarku Angelu Merkel i francuskog predsednika Francoisa Hollandea kako bi razbio politički zastoj u pregovorima, ali se suočava i sa potencijalnim izazovima frakcije krajnje levice u pokretu Siriza, koja se protivi bilo kakvom dogovoru koji uključuje dodatno stezanje kaiša.

    "Budite sigurni da u ovim pregovorima nećemo prihvatiti poniženje, a ogromna većina Grka želi rešenje a ne samo sporazum i podržava vladu u teškim pregovorima", rekao je Cipras.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE