Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ovo su najstresniji poslovi na svetu

    Prema istraživanju sajta CareerCast.com, najstresnija profesija na svetu u ovoj godini je vatrogasac koji je dobio ocenu stresa od 71,59, od mogućih 100.

    U takozvanom "2015 Jobs Rated" izveštaju, na drugom mestu je aktivna vojna služba sa ocenom stresa od 70,78, dok je na trećoj poziciji još jedno vojničko zanimanje – general (63,11). U prvih pet su još i pilot aviona (60,46), kao i policajac (50,82).

    Na šestoj poziciji je, i ovo je svakako iznenađenje, gluma. Glumci i glumice su dobili ocenu stresa od 50,33.
    Sedma pozicija je pripala ljudima koji rade na televiziji i radiju, a pojavljuju se ispred kamere i mikrofona. Njihov posao je dobio ocenu stresa od 50,30.

    Organizator događaja, osoba koja "sve drži u rukama", na osmom je mestu najstresnijih profesija sa ocenom od 49,93, a za kraj ove Top 10 liste slede dva medijska zanimanja – fotoreporter (49,22) i novinar (48,76).

    Faktori stresa, koju su uzimani u obzir u izradi "2015 Jobs Rated" izveštaja su: putovanja, mogućnost povišice, rokovi, rad pred očima javnosti, konkurencija, fizički zahtevi, radni uslovi, opasnost, rizici po sopstveni život, rizici po tuđi život i susreti sa javnošću.

    Ipak, treba imati u vidu da je ovo istraživanje rađeno za američko tržište. Primera radi, rad u vojsci svakako nije po pravilu toliko stresan ukoliko se ne ratuje na nekoliko frontova širom sveta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE