Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako je Vučić objasnio rečenicu `Toliko nam dobro ide da mi je neprijatno`

    Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je Srbija formalno daleko od najnižih plata u regionu i da je prosek plata ostao isti kao i pre smanjenja plate u javnom sektoru.

    Vučić je kazao da je prosek plata ostao isti jer su privatnici u Srbiji povećali plate zaposlenima ili prijavili više plate.

    On je ponovio da će plate i penzije biti povećane pre kraja mandata ove Vlade i da će Srbija biti "uređena i dobra zemlja, ali da će građani će biti nezadovoljni pošto je to za nas uobičajeno".

    Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se bori kao lav kako bi ubedio MMF da odustane od zahteva za povećanjem cene električne energije.

    “U Srbiji je nestajalo manje struje nego u Nemačkoj, to neće biti argumentacija za povećanje cene električne energije, ali verujte da se borim kao lav da ubedimo MMF da možemo da opstanemo i bez povećanja cene“, rekao je Vučić.

    Kako ističe, pre kraja mandata ove Vlade imaćemo dve ili tri godine pozitivnog rasta, a javni dug će ići do 79%, ali će pre kraja mandata vlade ići na dole.

    "Sledeće godine ćemo da uzmemo pare i od EPS-a i od Dunav osiguranja na ime poreza", istakao je Vučić.

    On je kazao da će Srbija u prvih pet meseci imati ušteđenih 60 milijardi dinara, odnosno 1,5 odsto bruto domaćeg sporazuma.

    Premijer je kazao i da je nezadovoljan jer je na razvojne projekte, potrošeno četiri milijarde dinara manje nego što je planirano. Kako je Vučić naveo da država nije u stanju da potroši novac za kapitalna ulaganja, jer nemaju projekte na koje bi trošili novac.

    Vučić je kazao da je posao države da napravi najbolje uslove za ulaganja i investicije u Srbiji, kao i najbolje uslove za poslovanje. Kako je naveo kada se Srbija finansijski osnaži Vlada će početi da smanjuje porez na dodatu vrednost i druge parafiskalne namete. On je dodao da Srbija sa Bugarskom ima najniži PDV u Evropi, ali da su možda radni porezi visoki, ali da će se i na tome raditi.

    Na početku dela emisije pod nazivom "Toliko nam dobro ide da mi je neprijatno“, premijer je istakao da nije to tako rekao, da je govorio o fiskalnom deficitu i kao pristojnom čoveku da mu je teško bilo da poveruje u dobre rezultate.

    Foto: YouTube

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE