Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi trend grilovanog voća i povrća

    Počelo je lepo vreme što znači da je počela sezona roštiljanja i okupljanja u prirodi. Ukoliko nikada do sad niste probali da stavite voće ili povrće na gril sad je pravo vreme. Evo nekih namirnica koje su bolje grilovane nego sirove.

    Breskve

    Ono što je veoma zanimljivo kod grilovanja breskve je ukus koji se dobije kada je pomešate sa piletinom. Takođe ukoliko je grilujete i dodate odrezak ukus će biti veoma sličan ajvaru. Pečenu breskvu možete poslužiti samu kao dezert sa šećerom, cimetom i puterom.

    Avokado

    Kada vam život podari avokado – izgrilujte ga! Napravite fantastičnu kombinaciju sa cherry paradajzom i začinima. Ukoliko želite da postanete pravi majstor roštilja, u ovaj miks smelo dodajte kolutiće limuna na rešetku.

    Lubenica

    Slatka, osvežavajuća i obožavana od strane mnogih, lubenica je ipak savršeno povrće za gril. Toplota roštilja povećava slatkoću njenih sokova. Možete je poslužiti pravo sa roštilja ili kao salatu.

    Ananas

    On je probio led kada je u pitanju grilovanje voća. Stari recept zaslađivanja nakon roštilja uvek se može obogatiti sladoledom od vanile ili prelivom od ruma. Isecite ananas na kolutiće i bacite ga na vruće rešetke posle čega je spraman za tanjir.

    Tikvice i bundeva

    Kombinacija ovih namirnica ima fantastičan ukus. Probajte ih u varijanti kebaba ili jednostavno na žaru sa malo soli, zelenom salatom i maslinovim uljem. Bićete glavni kuvar u društvu sa odličnim prilogom koji je gotov u minutu.

    Pečurke

    Pljeskavice od pečuraka su zaista nešto veoma posebno. Njihova mesnata tekstura je savršena zamena za hamburgere, a u njihovom ukusu uživaju i oni koji preferiraju meso ali i vegeterijanci. Za dodatni užitak probajte pečurke marinirane u balzamiku.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE