Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zameniku direktora PU oduzeta ovlašćenja?

    Direktorka Poreske uprave Dragana Marković jednim dopisom ukinula je svom zameniku Marku Marinkoviću sva ovlašćenja koja je na toj funkciji imao, saznaje Blic.

    Ta ograničenja, prema saznanjima Blica, samo su uvod u smenu i odlazak Marinkovića iz Poreske uprave. Izvor Blica tvrdi da će Marinković biti smenjen na sednici Vlade Srbije ove sedmice i da će se najverovatnije vratiti u Bezbednosno-informativnu agenciju gde je radio pre dolaska u Poresku upravu.

    O svemu tome Marinković još nije obavešten. Čuo sam i ja za dopis, ali ga nisam video. Ne mogu da komentarišem da li ću biti smenjen ili ne. Moji rezultati rada su vidljivi kao što je vidljiva i naplata poreza od nekih interesnih grupa koje su do sada uspešno izbegavale poreske obaveze, kaže za Blic Marko Marinković.

    On je dodao i da njega ne može da smeni direktorka već oni koji su ga i postavili, a to je Vlada Srbije. S druge strane, Blic je pokušao da stupi u kontakt i sa aktuelnom direktorkom Draganom Marković, ali se ona nije javljala na telefone poznate redakciji.

    Marinković je bio v.d direktora Poreske uprave od avgusta 2014. do februara ove godine. Za to vreme pokrenuo je brojne akcije kontrole plaćanja poreza, i već posle mesec dana je imao vidljive rezultate jer je naplata značajno povećana.

    Njegovim rezultatima je bio zadovoljan i premijer Aleksandar Vučić. Iako se očekivalo da će Vlada samo potvrditi imenovanje Marinkovića za direktora, to se nije desilo.

    Odluka je promenjena u novembru posle posete MMF. Oni su tražili da na čelu Poreske uprave bude neko ko je spreman da sprovede planiranu reorganizaciju, a njihova procena je bila da Marinković ipak ne zadovoljava te kriterijume, iako su priznali da je napravio dobre rezultate.

    Ono što je novoj direktorki najviše smetalo je, kako navodi izvor Blica, što Marinković nju nije obaveštavao o svojim akcijama. Zato takav epilog ne treba da čudi. Odlazak Marinkovića je pitanje vremena, zaključuje list.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE