Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Palma nudi dva hektara grčkim investitorima

    Jagodinska Industrijska zona ustupiće dva hektara zainteresovanim privrednicima iz Grčke, a strani investitori iz Jagodine bi mogli da koriste luku u Solunu za izvoz svojih proizvoda, izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma, prilikom posete Solunu.

    Marković je sa saradnicima posetio gradsku kuću u Solunu na poziv gradonačelnika Janisa Butarisa i dogovorio razmenu studenata i razvoj ekonomskih odnosa, a Privrednoj komori Grčke i Srbije poklonio je dva hektara u Industrijskoj zoni Jagodine.

    Marković, koji je predvodi delegaciju 350 zanatlija, privrednika, medicinara, vaspitača u predškolskim ustanovama i studenata iz Jagodine i Pomoravskog okruga, naglasio je da "oblast trgovine već sutra može da počne da funkcioniše između dve države".

    Na predlog gradonačelnika Butarisa o saradnji na obrazovnom i naučnom planu, Jagodina će stipendirati petoro studenata iz Soluna, dok će Solun stipendirati troje studenata iz Jagodine, jer je u većoj krizi. Taj dogovor biće ostvaren od septembra, naglasio je Marković.

    Butaris je uputio poziv Srpskim privrednicima da budu gosti i imaju svoj štand na solunskom sajmu trgovine u septembru. Reč je o saradnji između univerziteta, u trgovini i ekonomiji, kulturi, kao i mnogim drugim oblastima, istakao je Butaris i dodao da su vrata Soluna uvek otvorena".

    Marković je na sastanku sa predsednikom Privredne komore Srbije i Grčke Kostas Georgakosom i predsednikom Regiona Centralne Makedonije Adonisom Fiftopulosom ustupio dva hektara u Industrijskoj zoni zainteresovanim Grčkim privrednicima.

    U Industrijskoj zoni Jagodine radi sedam fabrika sa 1.400 radnika, dok će do kraja 2016. biti uposleno nekoliko hiljada ljudi. Predložiću stranim investitorima u Jagodini da svoje proizvode plasiraju preko luke u Solunu, jer je bliža od Bara u Crnoj Gori, najavio je Marković.

    Inače, Srbi su napravili pet Paralija, jer su najčešći turisti ovom delu Grčke, sada treba očekivati investitore iz Grčke, rekao je Marković. Georgakos je napomenuo da je razmena Grčke i Bugarske je 1,5 milijardi evra, sa Makedonijom 500 miliona evra, a sa Srbijom je tek 370 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE