Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Preko Magnita do većeg izvoza u Rusiju

    Menadžeri više od 80 srpskih kompanija koje se bave proizvodnjom voća i povrća razgovarali su u Privrednoj komori Srbije sa predstavnicima ruskog trgovinskog lanca Tander Magnit o izvozu u Rusiju.

    Rusija je Srbiji jedno od najvažnijih tržišta za izvoz prehrambenih proizvoda, posle BiH i Crne Gore. U 2014. godini Srbija je izvezla u Rusiju robu u vrednosti preko milijardu dolara, čime je ponovljen rekordni izvozni rezultat iz 2013. godine.

    Očekuje se da će izvoz poljoprivredno prehrambenih proizvoda na rusko tržište u 2015. godini biti oko 300 miliona dolara, saopštila je PKS.

    Tander Magnit posluje u čitavom evropskom i širem delu Ruske Federacije i pruža mogućnost plasmana ne samo prehrambenih, nego i neprehrambenih proizvoda.

    Reč je o najvećem maloprodajnom trgovinskom lancu u Rusiji koji ima oko 10.000 prodajnih objekata, više od 80.000 zaposlenih i prihod u 2014. godini od 20 milijardi dolara. Iz Srbije uvozi prehrambene proizvode vrednosti od 50 do 60 miliona dolara godišnje.

    >>>>Ruski lanac dolazi po srpsku hranu

    "Privredna komora Srbije nastoji da podrži sve kompanije koje imaju kapacitet i mogućnost da predstave svoju ponudu, da ih na neki način promoviše najvećem trgovinskom lancu."

    Naše kompanije predstavile su svoje proizvodne programe u oblasti svežeg voća i povrća, a ostaju detalji oko usaglašavanja ugovora. Očekujemo u narednom periodu nastavak izvoza prehrambenih proizvoda, navodi se u saopštenju PKS.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE