Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Bez Nemačke ne bismo uspeli u reformama`

    Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Nemačka, uz Italiju, jedan od ključnih privrednih partnera Srbije.

    Vučić je ukazao da je robna razmena Srbije i Nemačke 3,2 milijarde evra. Izvoz Srbije u tu zemlju iznosi 1,3 milijarde, što je za 12 godina petostruko povećanje, rekao je premijer.

    Poseta nemačkog saveznog ministra za ekonomsku saradnju i razvoj Gerda Mullera predstavlja "predvorje" dolaska kancelarke Angele Merkel u Beograd, rekao je Vučić ii istakao da Srbija bez podrške i pomoći Nemačke ne bi uspela u reformama koje sprovodi.

    Premijer je podsetio da Srbija sa Nemačkom ima trgovinsku razmenu od više od tri milijarde evra i da se nada da će razlika od 71 odsto u odnosu uvoz-izvoz biti smanjena dolaskom još većeg broja investitora.

    Kako je rekao, trend se nastavlja iz prvog kvartala ove godine i to pokazuje da se trud i strpljenje građana Srbije isplati i da Srbija može do kraja godine imati deficiti ne veći od 3,2 odsto, što bi, kako je rekao, bilo na nivou najboljih desetak zemalja Evrope.

    "Tim povodom čestitam građanima Srbije, a oni će osetiti boljitak u svojim džepovima i novčanicima pre kraja godine", rekao je Vučić.

    Foto: Beta, Miloš Miškov

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE