Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Do kraja godine direktni letovi ka SAD

    Vlade Srbije i Sjedinjenih Američkih Država potpisale su sporazum o vazdušnom saobraćaju. Direktni letovi ka Americi do kraja ove ili početkom sledeće godine.

    Premijer Aleksandar Vučić kaže da je to veoma dobra, važna i velika vest, koja govori o unapređenju odnosa Srbije i SAD.

    Vučić je, nakon potpisivanja sporazuma potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i američkog ambasadora u Srbiji Michaela Kirbyja, rekao da će iz Srbije ka SAD posle 25 godina, krajem ove ili početkom sledeće godine, početi prvi direktni letovi.

    "Ako Amerikanci budu zadovoljni nadzorom nad našim aerodromom i aviokompanijom, a to su strogi uslovi, i ako budemo imali poslovni plan, imamo obećanje da će naše kompanije pre kraja godine, a najkasnije početkom sledeće, imati direktne letove za SAD i Kanadu", rekao je Vučić.

    "To govori i o većem međusobnom poverenju, rastu naše nacionalne avio-kompanije i aerodroma, ali i bezbednosnim uslovima i svemu što je Srbija postigla, jer ne može svako da leti za SAD", rekao je Vučić.

    Premijer je istakao da je potpisivanje sporazuma važan signal za sve naše ljude koji žive i rade u SAD, za sve građane Srbije, ali i građane u regionu koji će koristiti beogradski aerodrom.

    Vučić je najavio da će prva destinacija biti Njujork, a ne Čikago kao što bi se očekivalo, ali da je na kompaniji Air Serbia da odluči. Kako je dodao, "tući ćemo se na tržištu" sa američkim kompanijama i hoćemo da pobedimo u tržišnoj utakmici.

    Premijer je rekao da je ispunjen najveći deo uslova za letove do Amerike, da su ostale samo sitne tehničke stvari. "Imamo kategoriju jedan. Bićemo u situaciji da pred kraj godine ili početkom sledeće letimo za Ameriku", rekao je Vučić.

    "Ovo je veliki i važan signal za Srbiju – Srbija odjedanput menja svoju poziciju u celom svetu, ne samo u regionu, ne samo u Evropi. Nigde iz regiona nemate direktan let za SAD i mi se nadamo da ćemo uspeti sve putnike iz regiona da pridobijemo za Beograd i iz Beograda za Njujork i Toronto", poručio je premijer Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE