Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Blatter ponovo na čelu FIFA

    Uprkos skandalu koji "trese" Međunarodnu fudbalsku federaciju, dosadašnji čelnik, Sepp Blatter, osvojio je peti uzastopni mandat na toj funkciji, pošto se njegov protivkandidat povukao uoči drugog kruga glasanja.

    Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blatter ponovo je izabran na tu funkciju, koju će obavljati u naredne četiri godine, odlučeno je na 65. kongresu Međunarodne fudbalske federacije koji se održava u Cirihu.

    Blatter je osvojio peti uzastopni mandat na čelu FIFA, pošto se njegov protivkandidat na izborima na kongresu FIFA jordanski princ Ali Bin al-Hussein povukao uoči drugog kruga glasanja.

    Blater je u prvom krugu dobio 133, a Husein 73 glasa, što je značilo da glasanje mora da se obavi u drugom krugu u kojem bi za pobedu bila potrebna prosta većina glasova ukupno 209 delegata.

    Uprkos hapšenjima najviših zvaničnika FIFA po nalogu američkog pravosuđa, Blatter je uspeo da osvoji peti mandat na mestu predsednika ove organizacije. Njemu je po izbijanju skandala bezrezervnu podršku pružio i Vladimir Putin koji je izjavio da Amerika ovom akcijom želi da oduzme Rusiji Mundijal koji treba da organizuje 2018. godine.

    Švajcarac je prethodnih godina "preživeo" nekoliko afera u kojima je ova organizacija optuživana za korupciju, ali nijedna nije bila ozbiljna kao ova koja je poprimila i politički karakter.

    Blatter se tokom Kongresa osvrnuo i na korupcionaški skandal i naveo da je to zbog odluke od pre pet godina da se Mundijali 2018. i 2022. dodele Rusiji i Kataru.

    "Da su druge dve zemlje izvučene iz koverte, a ne Rusija i Katar, mislim da ovih problema danas ne bi bilo. Nismo proroci i ne možemo da kažemo šta bi se dogodilo da je izbor bio drugačiji", rekao je prvi čovek FIFA.

    Svoj glasački listić za izbor predsednika FIFA, ispred Fudbalskog saveza Srbije, ubacio je predsednik saveza Tomislav Karadžić.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE