Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najstariji ruski teatar u Novom Sadu

    U pozorišnoj sali Poslovnog centra NIS-a u Novom Sadu sinoć je odigrana predstava „Usnila sam baštu“, u izvođenju ruskog teatra „Fedor Volkov“ iz Jaroslavlja, a u režiji Vladimira Majzingera.

    Publika je velikim aplauzom pozdravila izvedbu ovog dramsko-muzičkog komada, zasnovanog na priči „Lepotica“ Vladimira Nabokova i popularnim ruskim romansama. Veliki doprinos uspehu predstave svakako je dala i harizmatična članica teatra „Fedor Volkov“, glumica Natalija Asankina, koja je svojim izvođenjem, uz pratnju klavira, posetiocima verno dočarala duh prošlih vremena i prefinjene klasike.

    U ime NIS-a obratio se Andrej Šibanov, zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Funkcije za organizaciona pitanja koji je istakao da je ovo gostovanje samo jedno u nizu zajedničkih projekata NIS-a i Ruskog doma.

    -Ovo je prilika za približavanje dva naroda kroz kulturu, kao i uživanje u lepoti ruske romanse, naglasio je Šibanov.

    Jurij Itin, direktor pozorišta „Fedor Volkov“ objasnio je da su teatri, kao i naše zemlje povezani.

    -Prvi put smo u Srbiji i Novom Sadu. Povezuje nas kultura. Mi predstavljamo živ teatar i zbog toga ova predstava ima vrednost, istakao je Itin.

    Teatar „Fedor Volkov“, koji nosi ime prvog ruskog glumca, najstarije je profesionalno pozorište u Rusiji, osnovano u 18. veku. Dobitnik je brojnih prestižnih nagrada i važi za jednu od najznačajnijih ustanova ruske pozorišne umetnosti.

    Gostovanje najstarijeg ruskog pozorišta realizovano je u okviru saradnje kompanije NIS sa Ruskim domom u Srbiji koja podrazumeva razmenu znanja i iskustava u oblastima od zajedničkog interesa, a pre svega zajednički rad na popularizaciji ruskog jezika i kulture u Srbiji.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE