Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrana za dušu `Koze na štiklama`: Deca i životinje su lek za dušu

    Jedna od najuticajnijih žena Twittera u Srbiji, Vanja Bahilj bila je voditelj jutarnjeg programa „Naše jutro“ na B92. Danas, kada je postala javna ličnost kaže da bi volela da je dan duži i da postoji vreme u kojem ne zvone telefoni, ne stižu mejlovi i nema buke od društvenih mreža. Vreme za sebe i one koje voli.

    Često na TV-u vidimo kako počinjete novi dan, a kako ga završavate?

    Ranije sam ga završavala u 2,3 ujutru i uz neki film ili knjigu, a sada sam presrećna ako uspem da ne zaspim na piću s prijateljima ili kompletno obučena na kauču ispred tv-a. I to pre ponoći.

    Šta bi bilo da nema Twittera?

    Da nije bilo Twittera, verovatno bih i dalje radila neki kancelarijski posao, nosila odela sa suknjom do kolena i bele košulje. I pisala samo za svoje oči.

    Da li vidite sebe u još nekom TV formatu?

    Za sada ne, ovo mi je savršena mera u ovom momentu i ne razmišljam o novim projektima. Mada…ne bi bilo loše da nekada u životu imam priliku da intervjuišem književnike, glumce i reditelje koje volim.

    Vaša tri velika DA i tri velika NE?

    DA: za šalu, pre svega na svoj račun; za empatiju sa onima u nevolji; za ljubav prema sebi i drugima.

    NE: za nevaspitanje i bahatost u međuljudskim odnosima; za mentalnu i fizičku lenjost; za nasilje i agresiju koji bujaju svuda oko nas.

    Šta je za vas uspeh?

    Za mene je uspeh ostati svoj, a baviti se onim što vam je, makar delom, pasija. Uspeh je i to kada su vaši najbliži ponosni na vas i kada vam malo toga zameraju. Nekada je uspeh i samo pregurati dan.

    Ko je vaš najveći kritičar?

    Nekada sam mislila da su to roditelji i prijatelji, ali sam u poslednje vreme shvatila da sam sama sebi i najveći kritičar i najveći neprijatelj kada se samokritikujem. Okolina je mnogo blagonaklonija prema mojim manama i propustima.

    Šta najviše cenite kod prijatelja?

    To što me vole bez ostatka, beskompromisno brane od drugih i od sebe same, ali i ukažu na greške koje pravim kada to nađu za shodno.

    Šta se ne sme propustiti u Srbiji?

    Život. U trci za svakodnevnim opstankom ljudi često propuste život kao takav: letnji pljusak, osmeh deteta, miris lipe, zagrljaj prijatelja…

    Ko vam uvek vrati osmeh na lice?

    Mala sestra koja ima 9 godina i najtopliji zagrljaj u ovom delu univerzuma. A i pas koji se svakom mom povratku kući raduje kao da me nije bilo godinama. Deca i životinje su generalno lekoviti za srce i dušu.

    Hrana za vašu dušu?

    Dobra knjiga, zanimljiva serija, intrigantan film, čaša vina s prijateljima, bioskop sa dečkom, kolači sa mamom, večera sa tatom… Sitnice koje su u stvari najkrupnije stvari na svetu ako malo bolje razmislite.

    Foto: Aleksandar Krstović

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE