Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    ComTradeu priznanje Microsofta: IT kadrovi sve traženiji

    Potreba za kadrovima informacionih tehnologija je u stalnom porastu, što bi moglo da posluži kao "inspiracija" maturantima koji su još neodlučni oko izbora studija, poručeno je iz kompanije ComTrade, dobitnika ovogodišnjeg priznanja "Microsoft Partner".

    ComTrade je ovogodišnji dobitnik priznanja "Microsoft Partner za 2015. godinu", u konkurenciji više od 2.300 učesnika iz 108 zemalja širom sveta. Ova nagrada je, kažu ovogodišnji dobitnici, plod višedecenijske saradnje sa Microsoftom.

    "To za nas znači veliki podsticaj i priznanje, ne samo za našu kompaniju, već i za IT industriju Srbije uopšte", ističe predsednik ComTradea Veselin Jevrosimović. Više od 1.600 softverskih inženjera, od kojih 350 ima Microsoft sertifikat, razvija rešenja zbog kojih je kompanija i nagrađena.

    "Jedno od naših rešenja, koje se prodaje kroz sam Microsoft, jeste rešenje za velike farme servera. Uz pomoć našeg rešenja vi možete mnogo jednostavnije i lakše da pratite rad tih servera i na vreme uočite i locirate neki eventualni problem", dodaje Jevrosimović.

    S obzirom na to da IT tehnologije nalaze mesta u skoro svim oblastima, i da sve više postaju neophodne ne samo u uspešnom poslovanju već i u obrazovanju, potreba za kadrovima informacionih tehnologija je u stalnom porastu, ne samo u Srbiji već i u svetu.

    "Trenutno je samo 40 odsto svetskog tržišta pokriveno što znači da će svi oni koji se budu obučavali i studirali informacione tehnologije sigurno imati zanimanje ne samo sada, već i u narednih 20 godina", ukazuje Jevrosimović.

    Na tržištu rada se ova zanimanja i dalje smatraju deficitarnim, što znači da je ponuda poslova i dalje veća od potražnje. Maturantima, koji su još uvek neodlučni u vezi sa izborom studija, možda bi ovakvo stanje na tržištu rada moglo da bude inspirativno.

    Priznanje "Microsoft Partner godine" dodeljuje se partnerima te kompanije koji su tokom prošle godine razvili i isporučili izuzetna rešenja bazirana na Microsoft tehnologiji. Ovo priznanje firmi ComTrade biće uručeno 12. jula u Orlandu, na Floridi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE